Kuukautiskupit

Mikä on kuukautiskuppi ja miten sitä käytetään? 

Kuukautiskuppi on uudelleenkäytettävä ja yleensä silikonista valmistettu kuukautissuoja. Se asetetaan emättimeen kuukautisten aikana keräämään kuukautisvuotoa sen sijaan, että se imeytyisi pois kuten tamponit tai siteet. Kuukautiskuppi on yleensä kuppimainen ja sen pohjassa on pieni varsi, jonka avulla sitä voi asettaa ja poistaa.
 
Kuukautiskupin käytöllä on useita etuja:
 
Ympäristöystävällisyys: Kuukautiskuppi on uudelleenkäytettävä ja siten ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin kertakäyttöiset tamponit ja siteet.
 
Taloudellisuus: Vaikka kuukautiskuppi on hankintahetkellä kalliimpi kuin kertakäyttöiset tamponit ja siteet, se kestää useita vuosia ja säästää näin paljon rahaa pitkällä aikavälillä.
 
Helppokäyttöisyys: Kuukautiskuppi voidaan asettaa paikalleen samalla tavalla kuin tamponi, ja sitä voi käyttää jopa 12 tunnin ajan ilman tarvetta vaihtaa sitä.
 
Vähentynyt vuodon haju: Koska kuukautiskuppi kerää kuukautisvuodon emättimen sisällä, se vähentää epämiellyttävien hajujen muodostumista verrattuna tamponiin tai siteeseen.
 
Vähemmän riskiä toksiinien altistumiselle: Monissa kertakäyttöisissä tamponi- ja sidevaihtoehdoissa on käytetty kemikaaleja, jotka voivat aiheuttaa toksiinien altistumisen. Kuukautiskuppi on luonnollisempi vaihtoehto.
 
On tärkeää huomata, että kuukautiskupin käyttöön saattaa aluksi tarvita hieman harjoitusta, jotta sen asettaminen ja poistaminen onnistuu helposti ja turvallisesti. On myös tärkeää noudattaa hygieniakäytäntöjä ja puhdistaa kuppi huolellisesti käytön jälkeen.