Vesiliukoiset liukuvoiteet

Vesipohjaiset liukuvoiteet

Mitä ovat vesipohjaiset liukuvoiteet?
Vesipohjaiset eli vesiliukoiset liukuvoiteet sisältävät nimensä mukaan suurimmaksi osaksi vettä, joka imeytyy ihoon niin miehillä kuin naisilla. Lisäksi vesipohjaisten liukuvoiteiden liukuvia ominaisuuksia lisäävät tavallisesti glyseriini, syntettinen ja orgaaninen propyleenglykoli, joka on orgaaninen alkoholi, joka tuottaa liukastavan ominaisuuden ja sitoo kosteutta.

Plussat: Eniten käytetty ja levinnein liukuvoidetyyppi, joka sopii käytettäväksi niin perinteiseen seksiin kuin anaali ja suuseksiin. Vesipohjaiset liukuvoiteet sopivat kaikki käytettäväksi kaikkien seksilelujen kanssa yhdessä. Vesipohjaisten liukuvoiteiden parhaat versiot ovat niin korkealaatuisia, että ne tuntuvat ominaisuuksiltaan ja kestävyydeltään aivan silikonipohjaisilta liukuvoiteilta, mutta ovat kuitenkin vesipohjaisia ja helppoja pestä käytön jälkeen nopeasti pois lämpimällä vedellä. Vesipohjaisia liukuvoiteita on eri makuja ja myös viilentäviä liukuvoiteita. Viilentävä ominaisuus saadaan mentholia lisäämällä. Vesipohjainen liukuvoide liukenee veteen, minkä vuoksi se ei sovellu käytettäväksi kylvyssä tai suihkussa.

Miinukset: Varoitus synteettistä glyseriiniä sisältävien liukuvoiteet lisäävät tulehduksen ja sieni-infektioiden riskiä ja vaikuttaa sukuelinten luonnolliseen pH-arvoon. Glyseriini on jättää myös tahmean tunteen veden haihtumisen jälkeen. Kuitenkin vielä ärsyttävämpi on nonoxynol-9. Nonoxynol-9 toimii lievänä spermisideinä ja tappaa myös HIV:n laboratorio-olosuhteissa, mutta todellisuudessa se tuottaa niin paljon mikrohelmiä emättimeen ja peräaukkoon, että se lisää tartuntatautien, kuten HIV:n, riskiä. Herkkien naisten tulisi myös välttää propyleeniglykolia ja klooriheksidiiniä (voi aiheuttaa palovammoja limakalvoille).

Suositeltavat tuotteet: LELO gluteeniton glyseriini, parabeenit ja tuoksut Aloe Veralla kasteluun ja voiteluun. Viamax Water Glide - on syötävä, ei sisällä lisättyä glyseriiniä, sisältää Aloe Veraa. Vesiliukumäen pH on sama kuin itse kehon pH.

Tuotteet 1-16 / 102

Sivu
per sivu
Set Descending Direction

Tuotteet 1-16 / 102

Sivu
per sivu
Set Descending Direction