Parfymeeria

Feromonit ja feromonihajusteet miehille ja naisille

Mitä ovat feromonit?

Feromonit ovat ihmisen tai eläimen lähettämiä kemiallisia viestiaineita, jotka vaikuttavat saman lajin muiden yksilöiden käyttäytymiseen tai hormonitoimintaan. Feromonit kuuluvat semiokemikaalien aineryhmään. Seksuaaliferomonien avulla houkutellaan vastakkaisen sukupuolen edustaja paritteluun. Näistä sukupuolihormoneista käytetään joskus harvoin myös nimitystä gamoni. Koostumukseltaan nämä feromonit voivat toisinaan olla verrattain yksinkertaisiakin yhdisteitä kuten asetaatteja, estereitä, aldehydejä, ketoneita ja sekundäärisia alkoholeja. Tavallisesti niiden kemiallinen rakenne on kuitenkin paljon monimutkaisempi. Ihminen aistii feromoneja nenän sierainten välissä sijaitsevalla vomeronasaalielimellä. Miehen hiessä oleva feromoni on androstenoni (C19H28O). Naisen emättimen erittämä feromoni on nimeltään kopuliini.

Feromonihajusteet on jaettu kahteen ryhmään:

Feromonit miehille: Miehille tarkoitetut feromonihajusteet on tarkoitettu vastakkaisen sukupuolen eli naisten kiinnostuksen herättämiseen. Feromonit on lisäksi jaettu tuoksullisiin ja hajuttomiin.

Feromonit naisille: Naisille tarkoitetut feromonihajusteet on tarkoitettu vastakkaisen sukupuolen eli miesten kiinnostuksen herättämiseen. Feromoneja on saatavilla tuoksulla ja ilman tuoksua.

12 tuotetta

per sivu
Set Descending Direction

12 tuotetta

per sivu
Set Descending Direction